Search This Blog

Tuesday, August 26, 2014

Wild Turkey

        The Wild Turkey is a large bird that is relatively prominent all around the United States.  The Wild Turkey has a small head and thin neck and very is plumped and usually has brown all around with additional white feathers on an occasion. Turkeys are omnivores, usually eat things like nuts and other fruits, and they travel in flocks in search for these foods. At night they are always climbing up trees to roost. Wild turkeys are known for living in nut trees and sometimes might be seen along roads and fellow civilian back yards. These birds are growing at a steady pace and in no time soon will they ever be endangered or extinct.


                  

Monday, August 25, 2014

The Northern Cardinal

The northern cardinal is a fairly large bird that lives at the south yet mainly eastern region of north america. The male northern cardinal is reddish throughout the whole body with a reddish and orange thick bill and a black face, while the female northern cardinal is pale brown with a tint of red on its wing, tail, and crest. The northern cardinal can weigh up to 1.5-1.7 oz, is 8.3-9.1inches in length, and has a wingspan of 9.8-12.1 inches. The northern cardinal travel and act in pair as they share responsibilities. This act of working together is something especially seen during the mating season for the northern male and female cardinals. The northern cardinals communicate through songs. This is especially useful when preparing the nest and providing food. Before the female cardinal lays its egg the male cardinal provides food for the female with the intent and hope that if he provide a lot of food for the female she would have a better chance of producing and laying healthy offsprings. Even in the process of building the nest the male cardinal provides the female with the necessary resources needed to build the nest. The norther cardinal's nest consist of twigs and grass. The male cardinal provides the twigs while the female begins and concludes the building of the nest. The female cardinal first breaks the twigs into pieces, then uses the twigs to create a bowl shape nest, and at last cover the nest with grass, which was provided by the male cardinal. Unlike most birds the northern cardinals do not migrate. This is because of the fact that there isn't a need to. The northern cardinal eat foods from insects, plants, and fruit which either one or the other are available somewhere throughout the whole year.
 

Thursday, August 21, 2014

House Finch



The House Finch are all over the eastern United States and southern Canada. House Finch's breed between March and August. They lay as much as 6 clothes of eggs in one summer. The red of a male House Finch comes from pigments contained in its food during moly. There are about 21 million House Finch's. They like to eat fruit, seeds and insects. House Finches are common in both suburban and urban areas. Their latin name is Carpodacus Mexicanus.

Tuesday, August 19, 2014

Canada Goose

Image result for canadian goose latin name


                                                                 by Yovany Jimenez
The Canada goose is famous in North America. They can be found all over the U.S. and Canada. Canada Geese are big water birds with a long neck, large webbed feet, and a flat bill. Where there is grass or a pond you might be able to see them. They eat grass, berries, and grain. Canada geese have a black head with white cheeks and chinstrap, black neck, tan breast, and brown back. They are often seen moving in pairs or flocks assume a V formation as they migrate.



Monday, August 18, 2014

Great Blue Heron

The Great Blue Heron is a very large bird with a 6 foot wingspan; it has long legs, a long neck, and a long bill. The Great Blue Heron can be found in both salt water and fresh water areas; along shores, and lakes. The Great Blue heron is wading bird, the largest wading bird in North America. The Great Blue Heron has only one mate per breeding session and they always breed in colonies.

Sunday, August 17, 2014

The American Crow



 
The American Crow a large long-legged, fully black bird which is known for its intelligence and for being mischievous, Crows are  one of the most intelligent birds in the world. The American Crow is found in North America, anywhere there is people, fields, forest, and in open woodlands. The American Crow diet consist of fruits, mice, berries, earthworms, and vegetables. American Crows lay about five eggs per nest and unlike any other birds they keep their same mating partners.
                                            
                                              

 The Ruby-Throated Hummingbird is eastern North America's sole breeding hummingbird. They are known for their acrobatic way of flying. They are able to fly full out and stop in an instant. These speedy little birds can beat their wings 53 times a second and fly. Ruby- Throated Hummingbird's live in woodlands areas.  hey are also found in gardens where there is flowering plants. They demonstrate strong territorial behaviors. They could adjust their position up, down, sideways, or backwards with control while flying. They eat the nectars on most flowers and insects such as, bugs, fruit flies, spiders, and small bees.